Wymiana oświetlenia podsufitki z klasycznego na LED
Witam dawno nic nie publikowałem odnośnie auta więc podaję linki do dwóch moich najnowszych filmów.
Wymiana oświetlenia podsufitki z klasycznego na LED SKODA OCTAVIA II FL 1.4 TSI 90kW 122KM
Poniżej linki do filmów które wykonałem podczas unboxingu i montażu zakupionego oświetlenia.
Po wymianie na LED efekt jest pozytywny, światło jest bardzo jasne i oświetla całą kabinę. Dla niektórych światło może być zbyt mocne przy diodach x 8 smd wtedy należy zastosować mniejszą ich ilość.
Kwiecień 2010 r., 122 KM (90 kW), skrzynia biegów: manualna
1.4 TSI AMBIENTE + dodatki
Witam
Poniżej zamieszczam linki do allegro gdzie nabyłem żarówki. To mój drugi albo trzeci zakup u tego allegrowicza i nie miałem żadnych problemów co nie znaczy, że zawsze wszystko jest ok sami wiecie jak bywa.
Te W5W strasznie lipne... lepiej dołożyć parę zł i kupić takie na płyce z 4 diodami i świeci bardzo fajnie - niby kąt padania światła jest inny ale efekt dużo lepszy.
VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
lu5asz
Ja nie mam maxidota ale przepalone żarówki pokazuje mi ikonka żarówki świecąca na żółto w zegarach, a nic takiego nie występuje. Tylko nie jestem pewien czy oświetlenie podsufitki jest spięte z szyną gdyż jak kiedyś spaliła mi się żarówka 44mm nic nie sygnalizowało tego faktu.
alxxx
Fakt te W5W dają bardzo mało światła i średnio się nadają do czytania w nocy, ale zamienniki 44mm dają naprawdę mocne światło i całe wnętrze auta jest dobrze oświetlone.
Kwiecień 2010 r., 122 KM (90 kW), skrzynia biegów: manualna
1.4 TSI AMBIENTE + dodatki
Do podsufitki polecam OSRAM LEDRIVING W5W LED jak dla mnie Number 1 wśród LEDowych żarówek W5W. Niestety nie są tanie (komplet 2 szt średnio kosztuje 60PLZ) ale jest na nie gwarancja w zależności od sprzedawcy 6 lub 12 miesięcy.
Dostepnę są barwy 4000k lub 6000k.
Dwie sztuki w podsufitce w połączeniu z C5W 8xSMD5050 CANBUS (np. MONSTER z MOTOHID) dają oświetlenie wnętrza nieporównywalnie jaśniejsze niz dała fabryka.
Komentarz